Daniel Sîrbu se prezintă ca un adevărat pasionat al zborurilor de lungă distanță, o pasiune pentru columbofilie care i-a fost insuflată încă din copilărie. La vârsta de 44 de ani, el continuă să dețină porumbei și să trăiască această pasiune cu o profundă emoție. Locuind în Timișoara, Sîrbu își concurează porumbeii din locația părinților săi, situată într-o zonă montană din județul Caraș-Severin, un mediu mai puțin favorabil creșterii porumbeilor voiajori.
Primele satisfacții columbofile au apărut odată cu descoperirea unei excepționale reproducătoare, cunoscută sub numele de „The Mother”, o femelă adusă din Germania, care s-a remarcat rapid în crescătoria din Caras. „Elsa” și „Elias” sunt numele descendenților acestei femele, care s-au evidențiat în unele dintre cele mai dificile concursuri din vestul Europei, precum Berlin, Dresda, Frankfurt, Karlovy Vary și Praga. De asemenea, descendenții super reproducătoarei „The Mother” au demonstrat performanțe remarcabile și în campionatul german, în cadrul curselor internaționale de la Cahors și Bergerac.
Din dorința de a-și îmbunătăți continuu rezultatele, Daniel Sîrbu a ajuns în crescătoriile unor columbofili renumiți din Europa, precum Cor de Heijde, Jacky de Bruine, Cees Niesten și Ijsbrand Kaptein, de unde a achiziționat descendenți din cele mai valoroase linii.
Calitatea porumbeilor achiziționați s-a făcut rapid remarcată, iar în anul 2021, un descendent dintr-o linie Cor de Heijde x Jacky de Bruine a reușit, la vârsta de doar un an, să câștige locul 1 la nivel județean în Caraș-Severin, la dificila etapă de la Berlin, pe distanța de 1127 km. De asemenea, a ocupat locul 1 în Zona III Berlin și locul 21 la nivel național, într-o competiție cu 3.115 porumbei.
Pentru Daniel Sîrbu, o nouă etapă a început odată cu inaugurarea unei noi crescătorii în Timișoara, ceea ce l-a determinat să renunțe la toți puii descendenți din porumbeii de top ai crescătoriei sale anterioare.